JJP Hogenboom Dahlia's
Hogenboom Dahlia's Assortiment Contact Home
       
 

Hogenboomdahlia's

Acht maanden dahlia’s aanvoeren op de veiling en aan klanten levert jaarrond werk op de kwekerij van Hogenboomdahlia's. Ruud Hogenboom is zich in 2005 volledig op de teelt van dahlia’s. Ruimte voor een andere teelt is er niet als je de dahliabloementeelt professioneel aanpakt.

In december en januari worden de kassen geplant. In het begin van het jaar worden de kassen schoon gehouden van onkruid zodat in april de eerste bloemen geoogst kunnen worden. Niet alle cultivars zijn geschikt om in de kas te worden geteeld. Hogenboomdahlia's werkt daarom ieder jaar aan vernieuwing en verbetering van het assortiment. Daarbij altijd het kleurenspectrum in aanbod in het oog houdend. Een cultivar is succesvol als deze goed groeit en veel takken produceert.

Het uitgangsmateriaal zijn knollen die jaarlijks nieuw worden gekocht en geplant. Dit geeft de beste kwaliteit en continuïteit binnen het bedrijf. In 2011 is er voor het eerst gewerkt met biologische spintbestrijding. Dit was een groot succes en blijft dus in gebruik bij Hogenboom.

Checkers

Persoonlijke favoriet van Ruud Hogenboom is Dahlia ‘Checkers’. Een mooie cultivar om te zien maar vooral zeer productief in de kas en in de buitenteelt. Tip voor de bloemist om de houdbaarheid van dahlia’s te verhogen is het toevoegen van Chrysal Clear aan het water in de emmers. Dit scheelt zo maar een paar dagen op de vaas!

   
Hogenboomdahlia's | Hoofdweg 148 | 1433 JX Kudelstaart | T 06 516 982 15 | E ruud@hogenboomdahlias.nl